Thursday, May 31, 2012

BTS ICON HIJABISTA SHOOT

oh well it all started when kak farrah adeeba insisted we had a video promo just like what we had masa reflection.
i admit that one mmg sgt best and we all mmg puas hati sgt dgn kerja avicenna team.
this time try another videographer punya touch and creativity
so, for icon hijabista and carnival hijabista yg akan berlangsung this 1/7 we decided to make kinda like a story line video..  while highlighting the designers yg participate and nak tunjuk who a hijabista is

so i drafted out a plot and rough story board
the videographers from cak photography setuju and they all pun baik hati plan a few scenes yg best untuk buat video tu lagi gempak
so i was the creative director for the video ( chewahhhhh ) first time rasa jadi boss...nervous sgt

so we had the shoot last sunday, started kat butik radiusite
thanks ika bagi sponsor location!!
kimi and yusri allya mysara sponsor wardrobe linda ( model / ikon hijabista in the video )
linda mmg model radiusite, cantik dan ayu orangnya, lemah lembut pulak tu...
makeup linda was done by my partner amalina ( solekbyamal )

everyone came late, so i waited sorang2 sampai...
we started around 12 mcm tu


kimi, yusri, ika...discuss pasal.....perabot hehehehehe
nak beli pearbot cun n murah ask them!

hafiz our head videographer

amal's son ada skali...mmg best sbb ada 2 org babysitter kimi & yusri hehhehee

ika, pemilik radiusite, 
dia busy time ni dgn butik baru preps...tapi sempat luangkan masa...
siap jadi pelakon lagi!
thanks ika


mmg ramai org kat butik ika ni! kagum sangat

makeup time!

me yang selebet. sorry ya...no make up, no bedak, no moisturizer, and baju paling loose hehehehe 

youssef si model cilik!

next location kami pergi butik pearl haya, 
dekat sgt dgn radiusite kat sek 7 shah alam ni
thanks kak suriyati bagi pinjam location

kat sini kita buat shoot pintu terbukak and highlight terus ke kaunter pearl haya
sini pun ramai org...
terpaksa mintak customers pun sama2 berlakon hehehhee
sporting semua

kimi dan yusri siapkan linda

tgh shoot kat pearl haya ada aunty tu nak take pic dgn linda
peminat linda ni :)

sambung shoot outdoor kat pappa rich pulak
nasib baik the staff baik hati bagi je shoot...
tapi semua xlepas2 lah pandang linda


thank you yusri and kimi jadi pelakon tambahan!

our 4th location.... at home
kita shoot how the model bersiap and choose her outfits
caption " she knows her style !"


berangan tu tak salah.....doa jugak kan? hehehehe

ehem ehem....videgraphers pun nak jugak merasa...oklah bg chance

the lovely linda in a nice BENTLEY

kami dah sgt kelaparan time ni!
so pujuk hati main basikal eh kimi?


ni shoot our celebrity host dlm the video, kak farrah adeeba
kak farrah mmg pro! kejap je dah dapat shot cun


kak mona din ( owner hajaba ) sweet sangat tau kami semua kelaparan dia belikan nasi kandar.
yummmmyyyy


it was a wrap for todays shoot
ada continue to butik hajaba kat klcc, naini kifli, aktif bestari, najjah..
but i didnt go, videographers je pergi.
nantikan the full video promo yang sangat gempak dr cak photography soon!!!

kami pun dah tak sabar sangat...

AMAED dah pilih our top 15, mungkin kami akan tambah lagi...who knows kan...
anyway, seats untuk carnival hijabista 1/7 ni still available


boleh belajar mcmana nak jadi usahawan fashion yg berjaya
yang bg talk bukan calang2 orang tau
Pn.Mona Din ( hajaba )
Pn. Suriyati ( pearl haya, saraya zahret )
Farrah adeeba ( najjah )
Farah Diana Anuar ( AF )
Rina Salleh ( pemenang gadis melayu )
Panel Farmasi Colour Cosmetic
Shafinaz Yunus ( Tv alhijrah ) 

ramai lagi!!!

cepat book tiket skrg kat amaedm@gmail.com



till then
xoxo

1 comment:

  1. awesome post sis!
    http://7teendezign.wordpress.com/

    ReplyDelete

hi! thanks for reading, say something please :)